De slaaphulp voor iedere baby, White Noise (Witte Ruis)

Posted by Leandro Obrie

Hey hoi, Hailey hier. Tijd voor blog en niet zomaar een blog maar eentje over White Noise, oftewel Witte Ruis. Je zal er vast al eens over gehoord hebben maar wat is het nou precies? 

Witte ruis kun je het beste omschrijven als een monotoon en continu geluid. Denk hierbij aan een stofzuiger of föhn. Jouw baby heeft 9 maanden lang ruis gehoord in jouw baarmoeder. Het geluid van bloed dat door jouw bloedbanen stroomt bijvoorbeeld. Het is dus erg herkenbaar en geruststellend voor jouw baby. 

Baby’s kunnen op deze manier de wereld om hun heen eenvoudig uitschakelen en omgevingsgeluiden worden hierdoor eerder gemaskeerd. Een hard geluid van de TV of buiten heeft dan geen invloed meer op de slaap van je baby. Ideaal toch?

Zelf ben ik (Hailey) op het moment van schrijven 2 maandjes uit en mijn papa en mama gebruiken vaak witte ruis geluid om mij gerust te stellen of in slaap te wiegen. Inmiddels hebben we zelf een viertal geluiden geproduceerd in samenwerking met Sound Bucket die goed werken om mij in slaap te krijgen of te kalmeren. Dit zal ongetwijfeld ook bij jouw baby werken. Het mooie is dat we deze geluiden hebben uitgebracht op Spotify zodat je deze makkelijk aan kunt zetten via elk gewenst apparaat. Tevens zijn de geluiden als loop geproduceerd waardoor ze oneindig op repeat gezet kunnen worden. Benieuwd? Hieronder tref je ons album "White Noise Baby Whisperer" met het geluid van een stofzuiger, föhn, autorit en vliegtuig cabine. 

Heb je geen Spotify? Geen probleem. Wij hebben het album ook uitgebracht op iTunes, Apple Music en Youtube Music (voorheen Google Play). 

Een aantal tips:

  • Zet het volume niet op 100% en te dicht bij je baby. Ons advies is om het volume op 60% te zetten en ongeveer op een meter a 2 meter afstand. 
  • Zorg ervoor dat je het geluid niet tussendoor onderbreekt. Op Spotify, iTunes etc kun je altijd de functie "repeat" selecteren waardoor het geluid oneindig looped.
  • Maak gebruik van een bluetooth speaker zodat je je smartphone nog steeds kunt blijven gebruiken.

Uiteraard is het streamen van het album volledig gratis dus haal er je voordeel uit. Maak je liever gebruik van Youtube zelf? Wij hebben de viertal geluiden ook op het Youtube kanaal staan van Sound Bucket. Veel succes!

Kusje,
Hailey!